Krisemaksimering?

Det blåser. Det blåser så mye at strømmen av og til forsvinner og trær faller over veien og stenger meg ute fra resten av verden. Det er godt jeg har motorsag.

Jeg kan forresten fint klare meg i mange dager uten strøm og forbindelse til verden. Jeg har vedovn, fallvann og hermetikk. I nødsfall kan jeg skyte en elg.

Jeg liker tanken på at jeg er selvhjulpen på de aller fleste måter. Det hender jo at tankene streifer innom at noe kan skje. Noe som gjør at man bli overlatt til seg selv og at man rett og slett må konsentrere seg om å overleve.

Det er mulig at jeg egentlig er en av disse plagede katastrofetenkerne som krisemaksimerer alt, men i mine øyne er det litt bedre enn å være av den typen som ikke ser alvoret i noe. Vi lever ikke i en evig og uforanderlig verden. Det har historien vist gang på gang. Så hvorfor tror vi at vi skal sitte her i våre komfortable hjem og være rike, velfødde og sikre i all evighet? Det er ikke særlig sansynlig.

Nå føler jeg at jeg fikk viklet meg inn i en veldig pessimistisk tankerekke som jeg egentlig ikke ønsker å fullføre. Endetidsprofetier finnes det nok av fra før.

Men man kan jo velge å tro at dersom vi fucker opp denne jordkloden såpass mye at det blir umulig å bo her, så blir vi reddet av utenomjordiske vesener som i en årrekke har overvåket oss og som bestemmer seg for at den mennesklige rase er verd å redde. De vil komme med store romskip og føre oss til en ny verden der gresset er grønt, vannet er rent og markene bugner av gyldent korn og epletrær.

Det er jo en fin tanke.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Krisemaksimering?

 1. Avil sier:

  Heisann! Eg oppdaga at eg var lenka til herifrå, og klikka meg inn! Tillykke med blogg!

  Eg trur jo at det i det store og heile ikkje gjer så mykje at me føkkar det heile opp her, for då døyr menneska og verda blir annleis og ny og rar, akkurat som den har endra seg heilt sidan den var ny og rar for første gong. Men om ein er særskild glad i folk, bør me vel ta oss saman.

 2. Note sier:

  Jeg er oppdaget! Det var litt skummelt, men jeg overlever nok. Så man kan altså se hvor man blir linket til fra. Hva man ikke vet.

  Men det var veldig hyggelig med en kommentar. Jaggu!

 3. Avil sier:

  Det er jammen flott, dette internettet. *ler*

 4. Tilbaketråkk: Free XXX Video

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s