Engler daler ned i skjul

Prinsessen som tror på engler får gjennomgå. Alle mediekåte individer uten respekt for seg selv mener noe om en sånn prinsesse, og de mener det med store, stygge bokstaver som gjør at prinsessen blir lei seg og må gjemme seg litt.

De som bare tror på jomfrufødsler og at det går an å gå på vannet og slikt, de kan godt sitte på en trone, ja, de kan til og med få lov å styre hele Norge. Vi synes til og med at det er fint at de tror på sånt.

Men å tro på engler! Har vi noensinne hørt på maken? Pføy!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Engler daler ned i skjul

  1. Avil sier:

    Frå ein ikkjetruande sitt synspunkt kan ein lett slå saman store religioner, små sekter og individuelt vissvass og seie at det berre er tull alt saman.

    Men eg meiner likevel at for ein arkaisk, men levande statsinstitusjon som monarkiet er det meir passande å bekjenne seg til ein arkaisk, men levande statsreligion, enn å verte for kreativ. Dersom ein skal vere skrekkeleg individuell og kreativ, bør ein verkeleg heller ikkje bekjenne seg til monarkiet.
    Ho kan tru på englar, men må slutte å vere prinsesse. Ein kan ikkje vere royalist og samstundes meine at alle kan seie og gjere akkurat kva dei vil uansett.
    Heile greia med dei konglege er jo nettopp at dei skal vere sånne nøytrale gallionsfigurar utan politiske meiningar og utan engasjement i anna enn at «born mp ha det bra» og «kunst er fint».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s